‘Koen moet je doen’ slechtste slogan gemeenteraadsverkiezingen 2014

CDA Maasgouw

CDA Maasgouw

Koen Hawinkels van CDA Maasgouw heeft met zijn verkiezingsslogan ‘Koen moet je doen’ de Verkiezing voor de slechtste politieke slogan van 2014 gewonnen. Met bijna een kwart van de stemmen (24%) wint Hawinkels het van de slogans Stem op een goede Peer. Daar plukt Uden vruchten van (René Peerenboom, VVD-Leefbaar Uden, 16%) en Wij willen meer kunstgras voor onze hockeyers – Stem VVD! Omdat het beter moet! (VVD Nunspeet, 13%). In een week tijd werden 298 stemmen uitgebracht. Hawinkels ontvangt binnenkort het Rode Potlood.

Onze deskundige jury van tien taalfanaten selecteerde uit 29 inzendingen de shortlist van de tien slechtste politieke slogans. Het publiek oordeelde daarna als volgt:

Plek Slogan Partij Stemmen Percentage
1 Koen moet je doen Koen Hawinkels/CDA Maasgouw 72 24,2
2 Stem op een goede Peer. Daar plukt Uden vruchten van! René Peerenboom/VVD-Leefbaar Uden 48 16,1
3 Wij willen meer kunstgras voor onze hockeyers – Stem VVD! Omdat het beter moet! VVD Nunspeet 38 12,8
4 Het behoeft geen studie stem op Rudi Rudi de Ruijter, CDA Terneuzen 32 10,7
5 Ik doe het voor 8 Euri. Zij niet! 8euri.nl Rhenen 30 10,1
6 Links moet stoppen. Rechts heeft voorrang. VVD Tilburg 26 8,7
7 De Gewone Man Waar je op rekenen kan. De Gewone Man Oirschot 19 6,4
8 All you need is LOF LOF Boxmeer 13 4,4
9 Kies Marissa, dat Loont Marissa van Loon/VVD Roosendaal 10 3,4
10 Niet krimpen maar pimpen VVD Weert 10 3,4
Totaal 298 100,0

De meeste politici reageerden sportief op de nominatie voor de verkiezing. Zo twitterde Koen Hawinkels: ‘Hartelijk bedankt voor de nominatie! Zo doe je ineens niet mee aan één maar aan twee verkiezingen, spannend…’. Genomineerde Rudi de Ruijter van de slogan Het behoeft geen studie stem op Rudi was enthousiast: ‘grappig. Bedankt voor de gratis publiciteit. Ik moet er om lachen en kan het waarderen :-))’. Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart zal blijken of deze extra publiciteit de politici wat goeds heeft gebracht.

Het is de eerste keer dat Slechte Slogans deze verkiezing voor politieke slogans organiseert. Eerder werden al verkiezingen gehouden voor slechte bedrijfs- en reclameslogans. Zo won in 2012 Hema de Musical met De worst musical ever en in 2013 Jan de Cock mode met It’s De Cock that makes the man. Ook dit jaar zal in december de slechtste bedrijfsslogan van het jaar worden gekozen. De winnaar ontvangt de Blauwe Tegel. Slogans inzenden kan via www.slechteslogans.nl en Twitter.

[update 17 maart 15:45] NRC belde winnaar Koen op. De politicus reageerde als volgt: ‘Persoonlijk vind ik de slogan niet zo slecht. Slechte slogans bestaan niet, alleen foute. En alle publiciteit is welkom. Ik krijg hier in het dorp ook veel reacties. Het is gewoon een korte en krachtige slogan die werkt.’ Op Twitter poste Koen het bericht: ‘Geweldig! De eerste verkiezingsoverwinning is binnen, nu op naar 19 maart! Alle kiezers hartelijk bedankt!’

Reacties

reacties