Verkiezing 2017

Van kop tot kont, worst in de mond

De slogan ‘Van kop tot kont, worst in de mond’ is verkozen tot de slechtste slogan van 2017. De leus op de verpakking van de worstenbroodjes van Millse molen De Korenbloem uit Mill versloeg met een ruime meerderheid van de stemmen de slogans ‘Voor iedere gleuf een doos’ van Moniss verpakkingsmaterialen uit Lelystad en ‘Alles om uw poes mee te verwennen. Ook als u een kater heeft’ van 4 Cats kattenspeciaalzaak uit Amsterdam.

De winnaar van de dubieuze titel kreeg de Blauwe Tegel van platform Slechte Slogans uitgereikt tijdens De Avond van Taal op zaterdag 30 december bij NPO 2.

– Kijk de uitzending terug >>
– Bekijk enkele foto’s van de uitzending >>

Het is voor de zesde maal dat het platform Slechte Slogans de jaarverkiezing van de slechtste slogan organiseerde. Tussen 8 tot en met 14 december konden mensen hun stem uit brengen op sloganverkiezing.nl, op de tien genomineerde slogans van de deskundige jury van slechteslogans.nl. Dit jaar brachten 7.757 stemmers in totaal 12.193 stemmen uit. De volledige uitslag ziet er als volgt uit:

Aantal %
1 “Van kop tot kont, worst in de mond” (Worstenbroodjes van de Millse molen De Korenbloem) 3384 27,7
2 Voor iedere gleuf een doos (Moniss verpakkingsmaterialen) 1566 12,8
3 Alles om uw poes mee te verwennen. Ook als u een kater heeft (4 Cats kattenspeciaalzaak) 1522 12,5
4 Haring is caring (Visboer Vis en meer, op Camping Bakkum, Castricum) 1456 11,9
5 Wij zeggen geen chardo-nee tegen de borrel (Café Lokaal De Ruyter, Nijmegen) 888 7,3
6 Wat knort mijn mage! 50 jaar Bram Ladage! (Patatproducent Bram Ladage, Rotterdam) 831 6,8
7 EEN DOOS IS EEN DOOS IS NOOIT ZOMAAR EEN DOOS (Smurfit Kappa Van Dam golfkarton, Helmond) 695 5,7
8 Goed dakonderhoud is geen pre maar een feit (Maarssen Onderhoudsbedrijf, Maarssenbroek) 635 5,2
9 We make it transpossible. (Transportbedrijf H. Essers, België/Nederland) 612 5,0
10 Wees geen domme gans, steun de Dierenambulance! (Dierenambulance Amsterdam) 604 4,9
12.193 100

 

“Winnaar” en “verliezers”

Winnaar Ramon Ligthart van Millse molen De Korenbloem was zeer in zijn nopjes met de prijs. Tijdens de verkiezingstijd heeft hij zijn nominatie flink gepromoot, onder meer door het nieuws prominent op zijn website te zetten. Waarom deze leus? “Ik ben al mijn hele leven een worstenbroodjesfanaat, maar de meeste broodjes zijn niet goed gevuld. Vandaar onze slogan: het broodje zit helemaal vol met worst. Daar krijgen we veel reacties op, vrijwel altijd positieve.” Met zakken vol worstenbroodjes was hij naar de uitreiking tijdens De Avond van Taal gekomen en die vonden gretig aftrek in het aanwezige publiek, waaronder zanger Dave von Raven van The Kik.

De andere twee kanshebbers waren ook blij met de nominatie. “Eerste worden was leuk geweest, maar we gingen nergens vanuit”, aldus Jelle Jeths namens Moniss verpakkingsmaterialen. Met de slogan over de gleuf en een doos zegt hij het randje te willen opzoeken, “en er nét niet overheen te gaan”. Ook kattenwinkel 4 Cats had de prijs graag binnengesleept. “Ik vind het wel een beetje jammer dat we niet ‘gewonnen’ hebben”, aldus eigenaar Lioni Valentien. “Als je bij de eerste drie hoort wil je winnen ook.” Ze heeft zich voorgenomen komend jaar met een nog slechtere slogan te komen. “We gaan in ieder geval hard ons best doen en hebben er al een paar die in aanmerking komen. Met poezen en katers kun je veel kanten op.”

 

Genomineerde slogans in beeld

 

Eerdere verkiezingen

Check de uitslagen van onze eerdere sloganverkiezingen:

 

Meer weten?

Meer weten over de (jaar)verkiezingen van slechte slogans? Neem contact op via info@sloganverkiezing.nl.