Verkiezing 2012

In 2012 hielden we voor het eerst een verkiezing voor de slechtste slogan. Van de tien genomineerden kreeg Hema, de worst musical ever de meeste stemmen (20% van de bijna 500 stemmen).

Hema werd op de voet gevolgd door We do asbest we can van Sloopcombinatie Laren (17%), Handen uit de mouwen in plaats van hand ophouden van de VVD (14%) en Van Hattem welkom van de gemeente Hattem (13%). Als ‘winnaar’ ontving Hema de Musical De Blauwe Tegel 2012: een delftsblauw tegeltje met de slogan.

Dankbaar onderwerp
In 2012 zonden mensen uit het hele land zo’n honderd slechte slogans in die zij in het dagelijks leven tegenkwamen: op vrachtwagens, auto’s, reclameborden of verpakkingen. De inzendingen variëren van slogans van kleine zelfstandigen tot grote multinationals. Wij waren nieuwsgierig welke van deze nu door jullie het allerslechtst werd gevonden. Daarom organiseerden we de verkiezing.

Er zijn boven verwachting veel stemmen uitgebracht en op sociale media werd veel over de verkiezing gesproken. Irritante reclames, onjuist spatiegebruik en slechte slogans zijn blijkbaar een dankbaar onderwerp van gesprek op sociale media. Door de Blauwe Tegel uit te reiken, willen we de discussie aanzwengelen zodat bedrijven in de gaten krijgen dat niet elke slogan goed aanslaat.

Slechte-slogan-mokken
Naast de Blauwe Tegel, zijn er ook twee mokken met de slechte slogan uitgereikt. De ene mok is voor Patrick Struijker Boudier, de inzender van de winnende slogan. De andere mok is voor een van de stemmers van de verkiezing. Na loting bleek Frans Megens de gelukkige winnaar van de mok.

We bedanken jullie voor de inzet en kijken uit naar nieuwe inzendingen in 2013. Bij voldoende verse slogans, komt er volgend jaar weer een verkiezing. Houd de busjes, advertenties en billboards dus in de gaten: ze kunnen een slechte slogan bevatten!

Volledige uitslag verkiezing Slechtste Slogan van 2012

10. Te professioneel voor de crimineel (1%)

[Totaal aantal uitgebrachte stemmen: 469]

Gerelateerde artikelen:
Winnaar Slechtste Slogan van 2012: Hema!
Bedenker Jaap Stuurman: ‘Een slogan mag schuren’
Slechte-Slogan-moklunch: niet mokken, lekker lunchen